Tulosta tämä sivu

Ajankohtaista

ELSO-killan kausi 2015-16


ELSO-killan uudet säännöt hyväksyttiin vuosikokouksessa 2015, ja toiminta jatkuu niiden asettamissa kehyksissä. Historiikkityö etenee, ja sen lisäksi luvassa on sekä webinaareja että paikallisesti pidettäviä teemaseminaareja.
Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja

Vuonna 2008 perustetun ELSO-killan vuosikokouksessa päätettiin kesäkuussa 2015 yhdistyksen sääntöjen muuttamisesta siten, että jäsenistöä ja toimintaa laajennetaan koskemaan kaikkien puolustushaarojen ja toimalojen elektroninen sodankäynti. Samalla yhdistyksen nimi muuttui muotoon Elektronisen sodankäynnin kilta ry. Killan tarkoituksena on ylläpitää ja edistää elektronisen sodankäynnin osaamista ja perinteitä Suomessa sekä tukea alalla toimivien henkilöiden tietojen ja taitojen kehittämistä.

Toimintasuunnitelman 2015-2016 mukaisesti kilta mm

  • jatkaa Suomen elektronisen sodankäynnin historiikkityötä päämääränä julkaista kesällä 2016 kuvaus alan kehittymisestä Suomessa
  • järjestää nykyiselle jäsenistölleen ja eri puolustushaaroissa ELSO-alalla palvelleille henkilöille seminaareja ja tutustumiskäyntejä, joita toteuteaan myös alueellisesti
  • järjestää jäsenistölleen ja maanpuolustuksen eri organisaatioille suunnattuja ELSO-webinaaritilaisuuksia.

Historiikkityön tiedonkeräys jatkuu marraskuusta alkaen. Järjestämme historiikkityöstä teemawebinaarin vielä tämän vuoden puolella. Tulemme todennäköisesti päätymään sähköiseen, jatkuvasti ylläpidettävään dokumenttiin painetun teoksen sijasta. Olemme päättäneet myös korvata kuluja, joita tiedon keräämisestä asian eteen ponnisteleville koituu.

Elso-kilta tulee järjestämään killan toiminnan esittelemiseksi ensi vuoden puolella teemaseminaarit sekä Turun että Tampereen/Tikkakosken suuntiin, jotta kaikkien puolustushaarojen ELSO -henkilöstön olisi helppo osallistua niihin ja tutustua yhdistyksemme toimintaan.

Webinaarien päämäärä on kehittää yleistietämystä elektronisesta sodankäynnistä ja sen käytöstä alati muotoaan muuttavissa sotilasoperaatioissa. Seminaarisarjassa käsitellään myös alan kehittymistä eri valtioissa, jonka perusteella voi luoda esimerkiksi käsityksen millaisiin suorituskykyihin on eri alojen toiminnassa nykypäivänä varauduttava.

Webinaarisarja käynnistyy 5.11.2015 klo 19.00 - 20.15 järjestettävällä avausseminaarilla. Varsinaisten esitysten lisäksi ilmoitamme 5.11. tulevat webinaariaiheet ja ajankohdat.

Toivomme saavamme tilaisuudesta palautetta, jonka perusteella esityksiä voidaan kehittää ja uusia. Teknisten järjestelyjen osalta webinaaria voi seurata enintään 100 henkeä kerrallaan.

Eri alojen ja yhdistysten välinen yhteistoiminta on maanpuolustuksen alalla perinteisesti rikastuttanut kaikkien toimintaa. Uskon, että ELSO-kilta pystyy osaltaan jakamaan uutta ja ajankohtaista tietoa sekä samalla tarjoamaan helpon ja mielenkiintoisen aktiviteetin seminaareihin osallistujille.

Mukavaa syksynjatkoa!

Edellinen sivu: Elektronisen sodankäynnin kilta
Seuraava sivu: Sivukartta

Uutiset

Sivu 1 / 6  > >>

Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja
Lokakuussa 2016 julkaistiin Ohto Mannisen, Lauri Lehtosen ja Timo Lienen kirjoittama kirja Sanomansieppaajia ja koodinmurtajia, joka kertoo radiotiedustelumme toiminnasta sotavuosina 1939–45.
Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja

Kouvolan Sotilasradiomuseo järjestää 10.–11.9. (lauantai-sunnuntai) matkan Pietariin ja Kronstadtiin. Pietarissa tutustutaan sotamuseoon ja Kronstadtissa Popov-museoon. Matka varmasti kiinnostaa myös ELSO-killan jäseniä.

Matka Kronstadtiin kulkee Suomenlahden ali ja yli menevää patotietä, joten sekin nähdään matkalla.

Matkan kustannus on n. 250 €/henkilö + viisumikulut. Ilmoittautuminen matkalle 30.7. mennessä

Ilmoittautuminen sähköpostilla: museo@putkiradiomuseo.fi

Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja
ELSO-kilta kokoontuu vuosikokoukseen Turkuun lauantaina 9.4. klo 15 alkaen. Kokouksen lisäksi päivän ohjelmassa on esitelmiä, ruokailu ja sauna. Kaikki jäsenet toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.