Tulosta tämä sivu

Ajankohtaista

Mikkelin matka


Kilta tutustui 11 hengen voimin Päämajakaupunkiin Mikkeliin 4.2.2011 puheenjohtajan johdolla. Vierailu oli luonteva jatko viime marraskuiseen Marskin majaan tutustumiseen.
Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja

Jalkaväkimuseoon tutustuttiin reilun tunnin opastetulla kiertokäynnillä talvi- ja jatkosodan aseisiin ja tapahtumiin. Asiantuntijaoppaana toimi evl evp Pekka Vauhkonen. Matkustukseen suositeltu juna oli pahasti myöhässä, joten vain omilla autoilla saapuneet ehtivät kierrokselle. Pullakahville museon kahvilaan ehtivät kaikki.

Jalkaväkimuseosta siirryttiin Päämajamuseoon, Puolustusvoimien jatkosodanaikaiseen esikuntaan, jossa myös Marskin silloinen työhuone sijaitsi. Esikunnasta löytyi yllätyksenä näytteillä luonnollisen kokoinen valokuva Marskista seurassaan kaksi sotilashenkilöä. Tästä otettiin uusi valokuva kunniapuheenjohtaja Patesta liittyneenä isänsä(!) ja Marskin seuraan:-)

Naisvuoressa sijaitseva Viestikeskus Lokki tarkastettiin siirtyen kävellen samaa reittiä kuin silloiset lähetit palatessaan Lokin sanomakeskukseeen vietyään vastaanotettuja sanomia Päämajaan. Lokki on hienosti rakennettu uudelleen mahdollisimman tarkasti alkuperäiseen asuunsa vanhojen valokuvien perusteella. Lokissa pääsi näkemään sodan aikana käytetystä tekniikasta hienon läpileikkauksen. Esittelijänä ja asiantuntijana meille toimi kunnostushankkeen puuhamies Juhani Pasanen Kaakkois-Suomen Viestikillasta.

4-5 tuntisen museokierroksen päätteeksi siirryttiin nauttimaan Marskin päivällistä. Menussa oli herkullista Marskin suosimaa Kuha Walevskaa ja tietysti asian mukaisten pöytätapojen mukaisesti nautittuna viiniä ja Marskin ryypyt. Ryypyt maistuivat yhtä hyvältä kuin Marskin majalla nautittu Grönwallin sekoitus.

Matkasta jäi käteen lisätietoutta Marskista ja Suomen sodista ja mukava ilta kiltalaisten seurassa sekä monia muistoja! Hyviä vierailukohteita hallitus on jälleen miettimässä. Jäsenet voivat lähettää ehdotuksia killan sihteerille hyvistä kohteista.

Erityiskiitos järjestelyistä Harrille, Mikkelin alueen soluvanhimmalle.

Sihteeri

Edellinen sivu: Elektronisen sodankäynnin kilta
Seuraava sivu: Sivukartta

Uutiset

Sivu 1 / 6  > >>

Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja
Lokakuussa 2016 julkaistiin Ohto Mannisen, Lauri Lehtosen ja Timo Lienen kirjoittama kirja Sanomansieppaajia ja koodinmurtajia, joka kertoo radiotiedustelumme toiminnasta sotavuosina 1939–45.
Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja

Kouvolan Sotilasradiomuseo järjestää 10.–11.9. (lauantai-sunnuntai) matkan Pietariin ja Kronstadtiin. Pietarissa tutustutaan sotamuseoon ja Kronstadtissa Popov-museoon. Matka varmasti kiinnostaa myös ELSO-killan jäseniä.

Matka Kronstadtiin kulkee Suomenlahden ali ja yli menevää patotietä, joten sekin nähdään matkalla.

Matkan kustannus on n. 250 €/henkilö + viisumikulut. Ilmoittautuminen matkalle 30.7. mennessä

Ilmoittautuminen sähköpostilla: museo@putkiradiomuseo.fi

Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja
ELSO-kilta kokoontuu vuosikokoukseen Turkuun lauantaina 9.4. klo 15 alkaen. Kokouksen lisäksi päivän ohjelmassa on esitelmiä, ruokailu ja sauna. Kaikki jäsenet toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.