Tulosta tämä sivu

Ajankohtaista

ELSO-killalle kunniapuheenjohtaja


Sotaveteraani Paavo Kotilainen nimitettiin ELSO-killan ensimmäiseksi kunniapuheenjohtajaksi 18.6.2010.
Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja

Maavoimien elektronisen sodankäynnin perinnekilta ry. sai viime vuosikokouksensa yhteydessä ensimmäisen kunniapuheenjohtajansa. Elektronisen sodankäynnin keskuksen perinnepäivän yhteydessä 18.6.2010 pidetty kokous hyväksyi yksimielisesti esityksen sotaveteraani Paavo Kotilaisen nimittämisestä killan kunniapuheenjohtajaksi.

Paavo Kotilainen palveli talvisodan aikana Päämajan Valvontaosastossa ja jatkosodan aikana elektronisen sodankäynnin joukoissa. Hän oli ELSO-killan perinneyksikön, Päämajan Radiopataljoonan 3. komppanian eli MO:n teknisissä tehtävissä. Sodan jälkeen hän opiskeli Teknillisessä korkeakoulussa ja valmistui diplomi-insinööriksi . Työurallaan hän toimi Valtion teknillisen tutkimuslaitoksen radiolaboratoriossa, omassa teollisuusautomatiikkayrityksessään ja Ruotsissa Honeywell Inc:n tytäryhtiön toimitusjohtajana sekä jälleen Suomessa Kone Oy:n palveluksessa. Kotilainen on ollut aktiivisesti mukana myös radioamatööritoiminnassa, ja vuonna 1991 hänet nimitettiin Suomen Radioamatööriliitto ry:n kunniajäseneksi.

ELSO-killan toimintaan Kotilainen on osallistunut alusta alkaen merkittävällä panoksella. Hän on koonnut mittavat määrät historiallista aineistoa killan käyttöön ja esitelmöinyt sen järjestämissä tilaisuuksissa. Tässä roolissa hänen työnsä radiotiedustelun parissa jatkuu edelleen.

Edellinen sivu: Elektronisen sodankäynnin kilta
Seuraava sivu: Sivukartta

Uutiset

Sivu 1 / 6  > >>

Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja
Lokakuussa 2016 julkaistiin Ohto Mannisen, Lauri Lehtosen ja Timo Lienen kirjoittama kirja Sanomansieppaajia ja koodinmurtajia, joka kertoo radiotiedustelumme toiminnasta sotavuosina 1939–45.
Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja

Kouvolan Sotilasradiomuseo järjestää 10.–11.9. (lauantai-sunnuntai) matkan Pietariin ja Kronstadtiin. Pietarissa tutustutaan sotamuseoon ja Kronstadtissa Popov-museoon. Matka varmasti kiinnostaa myös ELSO-killan jäseniä.

Matka Kronstadtiin kulkee Suomenlahden ali ja yli menevää patotietä, joten sekin nähdään matkalla.

Matkan kustannus on n. 250 €/henkilö + viisumikulut. Ilmoittautuminen matkalle 30.7. mennessä

Ilmoittautuminen sähköpostilla: museo@putkiradiomuseo.fi

Kategoria: General
Kirjoittaja: Tiedottaja
ELSO-kilta kokoontuu vuosikokoukseen Turkuun lauantaina 9.4. klo 15 alkaen. Kokouksen lisäksi päivän ohjelmassa on esitelmiä, ruokailu ja sauna. Kaikki jäsenet toivotetaan lämpimästi tervetulleiksi.